Στα πλαίσια της Εταιρικής μας Κοινωνικής Ευθύνης έχουμε πραγματοποιήσει μεταξύ άλλων τα εξής έργα :

 
akropoli

Καθαρισμός βράχων Αρείου Πάγου


Διαθέσαμε επί τρείς ημέρες όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, το προσωπικό και την τεχνογνωσία μας για την άμεση απομάκρυνση συνθημάτων και χρωμάτων από τους βράχους του Αρείου Πάγου. Τα περισσότερα συνθήματα βρίσκονταν σε δυσπρόσιτα σημεία. Ο καθαρισμός έγινε με απαλή βολή κόκκων χαλαζιακής άμμου και κόκκων από τσόφλι καρυδιού με πίεση 3-4 bar με ελάχιστη χρήση νερού καθώς αυτό θα συσσωρεύοταν στις κοιλότητες του ανάγλυφου. Οι εργασίες έγιναν κάτω από την επίβλεψη των αρμόδιων Συντηρητών Αρχαιοτήτων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών. Ο τρόπος εκτέλεσης των εργασιών προκάλεσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
 

Καθαρισμός εισόδου Αρχαίας Αγοράς

Καθαρίσαμε τοίχο επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων περίπου από μεγάλο γκράφιτι , το οποίο βρισκόταν εντός του αρχαιολογικού χώρου απέναντι και κάτω από την κεντρική είσοδο της Αρχαίας Αγοράς. Ο καθαρισμός έγινε αποκλειστικά με χρήση ορυκτών υλών και συγκεκριμένα με κόκκους χαλαζιακής άμμου , η οποία εκτοξεύοταν από ειδικό πιστόλι σε χαμηλή πίεση (3-4 bar ). Η χρήση νερού ήταν ελάχιστη ( περίπου 30 λίτρα) . Οι εργασίες έγιναν κάτω από την επίβλεψη των αρμόδιων Συντηρητών Αρχαιοτήτων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών.

Καθαρισμός πεζοδρομίου κύριας εισόδου Ιδρύματος Ευγενίδη

Καθώς το μεγάλο πεζοδρόμιο επί της οδού Πεντέλης ήταν βεβαρυμένο με ρύπους και τσίχλες χαλώντας την εικόνα της μαρμάρινης εισόδου , διαθέσαμε επί δύο ημέρες τον εξοπλισμό , το προσωπικό και την τεχνογνωσία μας, για τον ενδελεχή καθαρισμό του. Οι τσίχλες και οι ρύποι απομακρύνθηκαν με τη χρήση κορεσμένου ατμού , ενώ τα αποτυπώματα (στάμπες) των τσιχλών αφαιρέθηκαν με απαλή σφαιροβολή σε χαμηλή πίεση χαλαζιακής άμμου. 

evgenidioevgenidio
 

 
 

Περάστε το ποντίκι πάνω από την εικόνα