Απολύμανση με Υπεροξείδιο του Υδρογόνου

PHILEAS

STATE OF THE ART TECHNOLOGY

ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΦΟΡΗΤA ΜΗΧΑΝΗΜΑTA ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

PHILEAS

 

AΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

H μέθοδος απολύμανσης χώρων με εκνέφωση μικροσταγονιδίων  υπεροξείδιου του υδρογόνου (οξυζενέ), (hydrogen peroxide vapor) είναι από τις πιο εγκεκριμένες  παγκοσμίως.

Τεκμηριωμένες έρευνες οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε αντίστοιχα άρθρα ( "Low Temperature Decontamination with Hydrogen Peroxide or Chlorine Dioxide for Space Applications" από την Αmerican Society for Microbiology - Applied and Environmental Microbiology, "Desinfection, Sterilization, and Control of Hospital Waste", "Room Decontamination with Hydrogen Peroxide Vapor") αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την χρήση του τόσο στην αεροδιαστημική (απολύμανση διαστημοπλοίων) όσο και στην φαρμακευτική βιομηχανία (απολύμανση  χώρων πειραμάτων, χώρων πειραματόζωων, clean rooms, κλπ).

Η σειρά PHILEAS είναι μια σειρά εύχρηστων, αυτόματων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, τα οποία κάνουν διάχυση (diffusion) του υπεροξειδίου του υδρογόνου μέσω φυγοκέντρισης σε  κλειστούς χώρους,  ώστε  να γίνεται η απόλυτη απολύμανση σε όλες τις επιφάνειες.  Καθώς το λεπτό νέφος που δημιουργείται από το μηχάνημα καλύπτει όλο τον χώρο,  η επιλογή του μηχανήματος γίνεται ανάλογα με τα κυβικά μέτρα του χώρου που πρέπει να απολυμανθεί και όχι με τα τετραγωνικά.

Ετσι το μοντέλο PHILEAS 25 ενδείκνυται για απολύμανση χώρων έως 45 κυβικά μέτρα, το PHILEAS 75 έως 180 κυβικά μέτρα, και το PHILEAS 250 έως 800 κυβικά μέτρα,

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Tα μηχανήματα έχουν ήδη αποθηκευμένα προγράμματα απολύμανσης έτσι ώστε γρήγορα να γίνεται  η επιλογή του επιθυμητού ανάλογα με το μέγεθος του χώρου.  Το απολυμαντικό μέσο μπαίνει μέσα σε αποσπώμενη δεξαμενή. Υπάρχει η δυνατότητα παραμετροποίησης της κατανάλωσης του απολυμαντικού όπως και του αριθμού συνεχόμενων κύκλων απολύμανσης του ιδίου χώρου, στα πλαίσια που επιτρέπει το μηχάνημα ώστε πάντα να επιτυγχάνονται άριστα αποτελέσματα απολύμανσης.

Τα μηχανήματα συνδέονται στο ρεύμα όπως οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή, είναι αθόρυβα και με την ολοκλήρωση της απολύμανσης σταματούν αυτόματα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, μπορούν  να είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες με τις απαιτούμενες αυτονομίες.

ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει σαφώς περισσότερα προτερήματα από όλα τα υποχλωριώδη απολυμαντικά ή άλλα με βάση την αμμωνία,  τόσο ως προς το χρόνο δράσης όσο και ως προς τις συνέπειες στη υγεία των ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος.  Η απαλή εκνέφωση (micro drop technology) στη συγκεκριμένη αναλογία που το διαθέτουμε, δεν επηρεάζει ηλεκτρονικές συσκευές ή υφάσματα, ούτε αφήνει στίγματα.

ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ

  • Δεν απαιτείται ανθρώπινη παρουσία ούτε ανθρώπινη επέμβαση κατά τη διαδικασία απολύμανσης σε σχέση με τις άλλες μεθόδους απολύμανσης.
  • Το οξυζενέ είναι από τα πλέον φιλικά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Βέβαια πάντα πρέπει να λαμβάνονται τα μέτρα ασφαλείας.
  • Τα μηχανήματα είναι υψηλών προδιαγραφών και πολύ εύκολα στη χρήση.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΟΙΟΙ ΧΩΡΟΙ  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΟΥΝ;

  • δωμάτια και γενικά κλειστοί χώροι  ξενοδοχείων
  • θάλαμοι νοσοκομείων
  • καμπίνες πλοίων
  • εσωτερικοί χώροι αεροπλάνων
  • πιλοτήρια αεροπλάνων
  • αίθουσες  σχολείων
  • γραφεία
  • σπίτια
  • γυμναστήρια
  • εμπορικά καταστήματα

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ;
Προϋπόθεση είναι η χρήση του διαλύματος στη δοσολογία που το παρέχουμε και η καλή  σφράγιση του κλειστού χώρου πριν την απολύμανση. Ο απαιτούμενος χρόνος εκνέφωσης και επαφής  (contact time) του απολυμαντικού μέσου,  ρυθμίζεται από το μηχάνημα.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ;
Μετά το πέρας της λειτουργίας του μηχανήματος, ο χώρος είναι κορεσμένος  με το υπεροξείδιο του υδρογόνου και γίνεται  η μικροβιο - βακτηριοκτονία..   Μετά θα πρέπει ο χώρος να αερισθεί καλά,συνήθως έως μία ώρα . Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα αερισμού, τότε θα πρέπει να περιμένετε ένα βράδυ ή 6-7 ώρες, μέχρι να χρησιμοποιήσετε πάλι τον χώρο.

phileas 25

Phileas 25

   Βάρος        5kg   
   Μέγιστος όγκος χώρου   απολύμανσης        45    m3   
   Kατανάλωση υπεροξειδίου του υδρογόνου        500ml/h   
   Διαστάσεις μηχανήματος   (μήκος-πλάτος -ύψος)       825 -250-812 mm   
   Παράδειγμα:   Έστω ότι έχουμε να απολυμάνουμε   χώρο 45 m3.   Βάσει των δυνατοτήτων και της αυτονομίας του μηχανήματος μπορεί η απολύμανση   να γίνει σε 45 λεπτά   
phileas 75

Phileas 75

   Βάρος        8kg   
   Μέγιστος όγκος χώρου απολύμανσης        180    m3   
   Kατανάλωση υπεροξειδίου του υδρογόνου        1200   ml/h   
   Χωρητικότητα δεξαμενής   υπεροξειδίου       2 lt   
   Διαστάσεις μηχανήματος   (μήκος-πλάτος -ύψος)       590 -213-333 mm   
   Παράδειγμα:   Έστω ότι έχουμε να απολυμάνουμε   χώρο 70 m3.   Βάσει των δυνατοτήτων και της αυτονομίας του μηχανήματος μπορεί η απολύμανση   να γίνει σε 43 λεπτά , πραγματοποιώντας μάλιστα και δύο κύκλους απολύμανσης.   
phileas 250

Phileas 250

   Βάρος        25kg   
   Μέγιστος όγκος χώρου απολύμανσης        800    m3   
   Απαιτούμενος χρόνος απολύμανσης   μέγιστου όγκου        210'     
   Kατανάλωση υπεροξειδίου του υδρογόνου           3lt/h    
   Χωρητικότητα δεξαμενής   υπεροξειδίου        10lt   
   Διαστάσεις μηχανήματος (μήκος-πλάτος -ύψος)       825 -250-812 mm   
   Παράδειγμα:   Έστω ότι έχουμε να απολυμάνουμε   χώρο 800 m3.   Βάσει των δυνατοτήτων και της αυτονομίας του μηχανήματος μπορεί η   απολύμανση να γίνει σε 210 λεπτά . Eνας χώρος 150    m3 μπορεί να απολυμανθεί σε 50 λεπτά   πραγματοποιώντας μάλιστα δύο κύκλους απολύμανσης.